Gemeente Gemeente Zonhoven

Miss Wifi & Koebrev experimenteren

dinsdag 4 oktober om 10.30 uur (13.30 uur reeds volzet)

1ste en 2de leerjaar


Het is opendeurdag in het laboratorium van Miss Wifi, de directrice van een instituut dat wetenschappelijke experimenten uitvoert.

Miss Wifi wil de eerste vrouw zijn die naar de maan reist. Alle experimenten draaien daarrond. Voor een uurtje mogen we toekijken naar de testen, onderzoekingen en experimenten, waarbij de vier elementen aan bod komen: aarde, water, vuur en lucht. Is het mogelijk om naar de maan te reizen? Kunnen we duurzaam wonen op de maan? Groenten kweken? Vuur maken?

Zonder dat Miss Wifi het ziet, werkt Koebrev (Miss Wifi’s assistent, die heimelijk verliefd is op haar) aan zijn eigen proeven: een geniale uitvinding om rakketten aan te drijven. Wanneer blijkt dat Miss Wifi kleurenblind is (een probleem dat ze lang heeft kunnen verstoppen), komt het hele maanproject op de helling te staan. Iemand die geen kleuren kan onderscheiden, zal nooit slagen in het examen voor kosmonaut. Maar Koebrev heeft een oplossing bedacht ...

Machteld en Danny Timmermans zijn al lang geen onbekenden meer. Ze spelen op zeer regelmatige basis bij Ensemble Leporello en maken daarnaast deel uit van Het Ongerijmde.


60 minuten - max. 180 kinderen per voorstelling


Tekst en regie: Dirk Opstaele

Assistentie: Martine Godart
Spel: Machteld Timmermans en Danny Timmermans
Muzikaal advies: Andrea Bárdos
Coproductie: Ensemble Leporello en Cie des Mutants
Foto's: Kurt Van der Elst

Heb je gevonden wat je zocht?