Gemeente Gemeente Zonhoven

Lotje wandelingen

De Lotje-wandelzoektochten  

In het wandelpark ‘Den Dijk’ kun je genieten van 3 heksig-leuke wandelzoektochten met het kinderboekenfiguurtje 'Lotje'.

Vertrek aan bib

De wandelzoektochten vertrekken aan het standbeeld van Lotje bij de bibliotheek van Zonhoven-Centrum. De wandelingen zijn ca. 1,5 km lang, (dus uiterst geschikt voor de allerkleinsten, ook goed berijdbaar met buggy’s). Het zijn echte doe-wandelingen dankzij de leuke wandelboekjes: hierin lees je samen over de avonturen van het nieuwsgierige heksje Lotje en krijg je leuke doe- en denkopdrachten voorgeschoteld. Er wachten jullie ook een paar hele leuke verrassingen!

Wandelboekjes  

De Lotje Wandelboekjes en de Lotje-koffer kan je gratis afhalen op onderstaande adressen:

  • UiTpunt Zonhoven
  • Bibliotheek Zonhoven
  • Cafetaria ‘Den Dijk’ in de evenementenhal - ook open op zaterdag, zondag en feestdagen

Op stap met de Lotje-koffer!

In 2015 werd de wandeling 'Slimme Lotje' gelanceerd. Bij deze wandeling hoort niet alleen het wandelboekje, maar ook een heuse Lotje-koffer. Deze koffer bevat allerlei materiaal om de verschillende opdrachten uit te voeren. De koffers kan je ophalen en terugbrengen op bovenstaande adressen. Wil je de wandeling met meer dan 5 kinderen doen, reserveer dan op voorhand je koffer via de bibliotheek. 
De koffer is niet weerbestendig, om deze reden lenen we de koffer uit van april tot oktober.
Bij regenachtig of vochtig weer is het ook niet mogelijk de koffer uit te lenen. 

Nieuwste wandeling

In 2017 werd Lotje 25 jaar. In heksentermen nog piepjong maar voor ons een uitstekende gelegenheid voor een nieuwe heksen-wandeling. 
'Lotje is jarig' is een zoektocht met wandeltas en -kaart. Op het einde is er gelegenheid voor picknick dus breng de taart maar mee!
Ook deze tas wordt niet uitgeleend bij regenachtig weer.

Bereid je goed voor!

De Lotje-wandelingen leiden je door natuurgebied en zijn het leukst om te doen als het mooi weer is. Je draagt best geschikte wandelschoenen (of laarzen als het geregend heeft). 

Voor wie

Voor kinderen tot ongeveer 8 jaar.

Kostprijs

De Lotje-wandelingen zijn gratis.

Meer info

www.lotje.net