Gemeente Gemeente Zonhoven

Lening of subsidies voor renovaties

Gepubliceerd op ma 22 aug 2022
Ga je renoveren? Vanaf 1 oktober wordt het eenvoudiger om subsidies aan te vragen. 'Mijn VerbouwPremie' en 'Mijn VerbouwLening' helpen je financieel op weg. Hulp nodig? Schrijf je in bij de campagne 'Zonhoven Isoleert' voor gratis trajectbegeleiding.

Subsidies aanvragen via 'Mijn VerbouwPremie'

Heb je plannen om je muren, vloer of dak te renoveren en te isoleren? Zijn jouw ramen aan
vervanging toe? Plaats je nieuwe leidingen voor elektriciteit of sanitair? Of investeer je in een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler? Dan kan je hiervoor ‘Mijn VerbouwPremie’ aanvragen.

Het bedrag van de premie hangt voor woningen af van het totale gezinsinkomen en de samenstelling van het gezin. Voor bedrijfspanden gaat het om een vast bedrag per m2 of per installatie.

Financieren met 'Mijn VerbouwLening'

Vanaf 1 september 2022 kan je ook een renteloze ‘Mijn VerbouwLening’ tot € 60.000 aanvragen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die focussen op zowel woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie.

Je komt hiervoor in aanmerking als je in de laagste of middelste inkomensgroep van ‘Mijn VerbouwPremie’ zit. Daarnaast komen ook private verhuurders en verhuurders via een sociaal verhuurkantoor in aanmerking.

Ondersteuning door gemeente 

Heb je de bovenstaande werken uitgevoerd en wens je hulp bij het aanvragen van de subsidie? Maak dan online een afspraak bij het ‘woon- en energieloket’.

Je kan ook een beroep doen op de gemeente voor advies over je verbouwplannen of een persoonlijke trajectbegeleiding in het kader van de campagne ‘Zonhoven Isoleert! Doe jij mee?’.

WOON- EN ENERGIELOKET