Gemeente Gemeente Zonhoven

Kunstenbad in twee basisscholen

Gepubliceerd op vr 31 mei 2019
Vanaf volgend schooljaar kunnen zes- en zevenjarige leerlingen uit Zonhoven in Basisscholen De Zonnewijzer en De Lettermolen na schooltijd kunstlessen volgen. Daarmee maken ze kennis met muziek, tekenen en andere kunstvormen.

De kinderen worden begeleid door medewerkers van de tekenacademie en het conservatorium. Zo kunnen ze op een laagdrempelige manier kennismaken met meerdere kunstvormen, voornamelijk muziek en tekenles. Per locatie kunnen er 15 tot 25 leerlingen deelnemen aan het kunstenbad, voor een zeer democratische prijs.

In de Zonhovense naschoolse opvang dreigde een capaciteitstekort. Daarvoor heeft de gemeente, samen met een aantal basisscholen en met Het Alvermanneke, een oplossing gevonden. Het kunstenbad is een bijkomend alternatief. De gemeente wil hiermee het aanbod in de toekomst verder verruimen.

De Zonnewijzer en De Lettermolen werden voor dit project verkozen omdat in deze scholen de nood aan bijkomende alternatieven het hoogst is. Bij succes en voldoende interesse bekijkt de gemeente of het project ook uitgerold kan worden in andere Zonhovense basisscholen.

  • De Zonnewijzer: donderdag van 15.30-16.30 uur
  • De Lettermolen/GC Tentakel: maandag van 15.30-16.30 uur
  • Prijs: € 75 - € 52 (verminderd tarief)/jaar 
  • Vanaf schooljaar 2019-2020