Gemeente Gemeente Zonhoven

Kunstbiënnale 'Prijs Jos Elsen' - EDITIE 2022 GEANNULEERD

Vrijdag 4 februari t/m 6 maart 2022


Tweejaarlijks nodigt het gemeentebestuur kunstenaars van eigen bodem uit voor de 'Prijs Jos Elsen'. Door de coronamaatregelen konden we in 2021 de kunstbiënnale niet organiseren. Voor de vorige editie van 2019, schreven 26 kunstenaars zich in: zowel amateur- als beroepskunstenaars, geschoold of autodidact.

Dankzij deze tentoonstelling krijgen de plaatselijke kunstenaars een unieke kans om hun werken in de schijnwerper te plaatsen en te tonen aan het ruime publiek.

Deze tentoonstelling is een overzicht van de door de jury geselecteerde werken. Je kan de tentoonstelling bezoeken tijdens de kantooruren.

De inschrijvingen voor deze wedstrijd zijn afgesloten.

Wie was Jos Elsen?

Jos Elsen overleed in 2009 en was op dat ogenblik voorzitter van Kunstkring ‘t Daget Zonue en van de gemeentelijke cultuurraad. Daarnaast was hij op vele vlakken actief binnen de Zonhovense gemeenschap.

Jos was bezieler en oprichter van wat toen nog de Zonhovense Artiestenbiënnale heette en drukte een blijvende stempel op het culturele leven in onze gemeente. Door zijn naam aan deze tweejaarlijkse kunstprijs te verbinden, drukt de gemeente op een blijvende manier haar waardering en dank uit voor alles wat Jos voor onze gemeente betekende. 


We versturen geen uitnodigingen meer per post. Wil je toch nog graag een uitnodiging ontvangen voor deze tentoonstelling? Geef je e-mailadres door via tentakel@zonhoven.be en we bezorgen jou een digitale uitnodiging.

Heb je gevonden wat je zocht?