Gemeente Gemeente Zonhoven

Openluchtkunstwerk aan knooppunt 305

De gemeente Zonhoven is in zee gegaan met de kunstenaars van Treepack om samen de grootste muurschildering van Limburg te realiseren in de fiets- en autotunnel aan de Koningshofweg. Met een totale oppervlakte van maar liefst 615 m² is dit reusachtige openluchtkunstwerk een echte blikvanger geworden.

Natuur als inspiratie

De muurschilderingen verbeelden de band tussen mens en natuur. Zonhoven is omringd door prachtige natuurgebieden. Het is dan ook vanzelfsprekend dat er in het kunstwerk wordt gewerkt met dit groene gegeven. Verschillende lokale dieren en planten komen aan bod.

Ook twee fietsende Zonhovenaren hebben gefigureerd voor het werk, als knipoog naar de Limburgse fietscultuur. Via sociale media deden we hiervoor een oproep. Uit de meer dan 100 reacties heeft de artiest twee personen gekozen die het best passen in de compositie van zijn ontwerp.
 

#305

De tunnel ligt vlak bij het drukbezochte knooppunt 305 van het Limburgse fietsroutenetwerk. Sinds corona is er een explosieve toename van het fiets- en wandeltoerisme in Zonhoven. De inwoners en bezoekers die aan dit drukke punt passeren, krijgen er dus een bijzondere beleving bij. 


Realisatie

Dit project is gerealiseerd met financiële steun van de provincie Limburg en uitgevoerd door Treepack, specialist in het beschilderen van publieke en commerciële ruimtes. Treepack deed hiervoor een beroep op de internationale topartiesten Artez en Alain Welter. Het kunstwerk zal ook te vinden zijn op de gratis ‘Street Art Cities’-app.

Foto's rechts 1, 2 en fotoalbum: ©Jean-Paul Magdelijns

FOTOALBUM

Heb je gevonden wat je zocht?