Gemeente Gemeente Zonhoven

Kortingsbon kattensterilisatie

Gepubliceerd op ma 12 feb 2024
De jaarlijkse Valentijnsactie van de Provincie Limburg wil het aantal zwerfkatten verminderen. Daarom krijg je vanaf 14 februari een kortingsbon die je bij de dierenarts kan gebruiken voor de sterilisatie of castratie van je kat. Haal je bon voor 15 september af aan het onthaal van het gemeentehuis.

Sterilisatie/castratie verplicht!

Wist je dat elke kat geboren na 31 augustus 2014 verplicht gesteriliseerd of gecastreerd moet zijn? Het steriliseren of castreren gebeurt ten laatste wanneer de kat vijf maanden oud is. Verkoop of geef je een kat weg die vóór 31 augustus 2014 geboren is, dan geldt dat ook. Op die manier voorkom je dierenleed en overlast.

Vraag een kortingsbon aan

In samenwerking met Provincie Limburg en de Limburgse dierenartsen deelt Gemeente Zonhoven dit jaar opnieuw kortingsbonnen uit om je kat te laten steriliseren of castreren. De valentijnsactie loopt van 14 februari tot en met 15 september. Tijdens deze periode kan je de bon ophalen aan het onthaal van het gemeentehuis (max. één bon per gezin).

Belangrijk om te weten

  • één bon per adres
  • enkel voor inwoners van Zonhoven
  • de actie geldt zolang de voorraad strekt, op = op
  • overhandig de bon aan de dierenarts die de ingreep uitvoert
  • haal je bon af bij het onthaal in het gemeentehuis tijdens de openingsuren

Chippen en registreren

Sinds 1 november 2017 moet elke kat voor de leeftijd van twaalf weken ook gechipt en geregistreerd zijn. Vergeet niet om bij een verhuis de gegevens van de chip aan te passen! Zo komt je kat terug goed terecht wanneer hij verloren loopt. Voor het nakijken en aanpassen van de gegevens kan je terecht bij je dierenarts of op de website www.catid.be.

Overlast zwerfkatten

Om het aantal zwerfkatten onder controle te houden, voert de gemeente al jaren een diervriendelijke zwerfkattenaanpak. Heb je zwerfkatten in je buurt? Meld het hier. De gemeente zorgt voor de sterilisatie en castratie van de zwerfkatten. Na neutralisatie wordt de kat teruggezet op de plek waar ze gevangen werd.