Gemeente Gemeente Zonhoven

Zonhoven isoleert zijn muren, doe jij mee?

Gepubliceerd op vr 07 mei 2021
Met de campagne ‘Zonhoven Isoleert! Doe jij mee?’ willen wij als gemeente het goede voorbeeld geven en jou als inwoner ontzorgen en op maat ondersteunen. Tijdens de renovatiewerken van het gemeentehuis worden de muren aan de buitenzijde geïsoleerd.

Hierdoor gaan wij in de winter minder moeten verwarmen en zal het in de zomer minder warm zijn in het gemeentehuis.

Muurisolatie levert je geld op

20 % van de warmte in de woning gaat verloren door de buitenmuren. De isolatie van de spouwmuur of buitenmuur brengt zeker financieel voordeel op. Daarnaast verhoog je het comfort in de woning. De woning is in de zomer langer koel en in de winter sneller en langer warm.

Spouwmuurisolatie of buitenmuurisolatie

Voor de isolatie van een oudere woning is spouwmuurisolatie het makkelijkst. Een gespecialiseerde aannemer blaast isolatiemateriaal onder druk via enkele gaten in de spouwmuur. De spouw moet minstens 5 cm dik zijn om te voldoen aan de voorwaarden voor correcte plaatsing van de isolatie.

De isolatie van de buitenmuur is een meer ingrijpende maatregel bij bestaande woningen. Je moet rekening houden met de aanwezige ramen. De isolatie moet goed kunnen aansluiten op de ramen. Nadat de buitenmuurisolatie geplaatst is, moet er een nieuwe gevelbekleding komen. Het grote voordeel aan buitenmuurisolatie is dat je de dikte van het isolatiemateriaal kan kiezen. Hierdoor kan je de woning beter isoleren.

Zonder zorgen jouw muren isoleren

Wil je de muren van je woning isoleren, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Doe dan via het project ‘Zonhoven Isoleert! Doe jij mee?’ beroep op onafhankelijke experts. Zij staan je bij met raad en daad van begin tot einde. Zo moet jij je geen kopzorgen meer maken bij administratieve vragen of bij het vergelijken van offertes.

Heb je plannen om jouw muren te isoleren of andere isolerende maatregelen uit te voeren? Schrijf je dan snel in via www.zonhoven.be/zonhoven-isoleert.

Heb je nog vragen? Stel ze via wonen@zonhoven.be of 011 81 05 26.

 

Meer info: www.de-huisdokter.be of www.energiehuislimburg.be