Gemeente Gemeente Zonhoven

Opnieuw inzameling asbest vanaf 11 augustus

Gepubliceerd op do 30 jul 2020
Sinds de start van de coronacrisis was het inzamelen van asbest via de recyclageparken tijdelijk niet mogelijk. Vanaf dinsdag 11 augustus kan je opnieuw asbest naar het recyclagepark brengen en wordt ook de huis-aan-huisophaling opnieuw opgestart. Let op, er zijn wel enkele dingen gewijzigd.

Inleveren asbest opnieuw mogelijk vanaf 11 augustus

Limburg.net wacht momenteel op een levering van geschikte beschermingsmiddelen. Als deze geleverd zijn kan de inzameling van asbest zowel voor de bezoekers als voor de parkwachters opnieuw veilig verlopen. Limburg.net voorziet de heropstart van de inzameling van asbest op dinsdag 11 augustus.

Asbest moet verplicht verpakt naar het recyclagepark

Ook de regels voor het aanvoeren van asbest op de recyclageparken van Limburg.net veranderen dan.

  • Asbest moet verplicht verpakt worden gebracht voor de veiligheid van de bezoekers, de parkwachters en de omwonenden van het recyclagepark.
  • Het verpakkingsmateriaal hiervoor is vanaf 28 juli te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor de verpakkingsfolie voor 1 golfplaat betaal je 1 euro. Zo kunnen er geen asbestvezels meer vrijkomen bij het aanleveren van asbest en het deponeren in de container.

Ook de huis-aan-huisophaling van asbest wordt opnieuw opgestart

Net voor de start van de coronacrisis kondigde Limburg.net een nieuwe dienstverlening aan. Alle inwoners van Limburg en Diest kunnen dankzij deze nieuwe dienstverlening asbest laten ophalen in een container of een platenzak. Via een online platform op www.limburg.net/asbest kunnen zij dit eenvoudig online aanvragen en betalen.
Ook als ze het asbest laten verwijderen door een gespecialiseerde firma kunnen ze een beroep doen op Limburg.net voor de afvoer en verwerking van het asbest. 

Deze dienstverlening wordt ook voorzien vanaf 11 augustus. De effectieve ophaling start op 1 september.

  • Een container kost 160 euro, een platenzak kost 20 euro.
  • Bij elke ophaling moet er verplicht een pakket persoonlijke beschermingsmiddelen worden aangekocht om het asbest veilig af te breken. Het pakket bevat ook een instructiefolder met de nodige informatie om de werken veilig te kunnen uitvoeren en het asbest correct te kunnen aanbieden voor de ophaling.
  • Alle info over dit nieuwe aanbod is terug te vinden op www.limburg.net/asbest LIMBURG.NET