Gemeente Gemeente Zonhoven

Infomarkt: Herinrichting Kauwbosstraat

Gepubliceerd op di 27 aug 2019
Om de natuurgebieden in het open landschap tussen Kiewit en Zonhoven als een geheel met elkaar te verbinden, werkt de Vlaamse Landmaatschappij samen met de gemeente en andere partners een landinrichtingsplan ‘Openruimtegebied Kiewit-Zonhoven’ uit.

Dit doen ze om zoveel mogelijk kansen en noden van dit gebied aan te pakken. Het plan heeft als doel om dit grasrijke open Wijerlandschap duurzaam te versterken en leefbaar te maken voor ‘voeten, poten, wortels, wielen en vleugels’, voor iedereen dus. 

Voor het aanleggen van één van de natuurverbindingen kiezen ze om de verkeersarme en veel te brede Kauwbosstraat in een nieuw kleedje te steken. Hiervoor rekenen ze op de inbreng van de buurt.

Infomarkt

De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) organiseert samen met de gemeente Zonhoven een infomarkt over de herinrichting van de omgeving van de Kauwbosstraat naar een landschapspark. Op donderdag 19 september van 16 tot 20 uur kan je hier terecht met al je vragen en voor meer info over het landinrichtingsplan.

Deze infomarkt is vrij toegankelijk en vindt plaats in Feestzaal Ter Heide, Kruisstraat z/n (links van nummer 40) in Zonhoven. Wil je graag op de hoogte zijn van de plannen? Kom dan zeker langs. 

Workshop

Op donderdag 17 oktober om 19 uur kan je een workshop volgen over de omgeving Kauwbosstraat waar de inbreng van de buurt centraal staat.

  • Heb je ideeën over hoe een buurtplek of een belevingspad er mag uitzien?
  • Wat vind je belangrijk bij een vertrekplaats voor een wandelroute?
  • Welk uitzicht geniet je voorkeur?

Kom het ons vertellen en schrijf je in vóór 11 oktober.

Stuur een mailtje naar michel.dessers@vlm.be met vermelding ‘inschrijving workshop Kauwbosstraat’ en het aantal personen.