Gemeente Gemeente Zonhoven

Wijziging renovatie- of bouwadvies DuboLimburg

Gepubliceerd op do 09 jan 2020
Voor een Huisdokterbezoek met geschreven Renovatierapport - met daarin jouw persoonlijke advies en tal van nuttige en relevante bijlagen - betaal je voortaan 50 euro. Voor Zonhovenaren blijft het gratis zolang de campagne 'Zonhoven Isoleert' loopt. Dit is tot 2024.

Bij elk Huisdokterbezoek wordt automatisch een (betalend) Renovatierapport opgemaakt. De reden is tweeledig:

  • Enerzijds vermijden ze zo dat particulieren de mondelinge informatie niet of slecht onthouden, met alle miscommunicatie met aannemers/architecten en bouwfouten vandien.
  • Langs de andere kant leert een bevraging dat particulieren die een Renovatierapport kregen, beter en ook sneller tot een correcte renovatie overgingen.

Een Huisdokterbezoek (advies aan huis) blijft voor Zonhovenaren gratis zolang de campagne 'Zonhoven isoleert' loopt. Dit is tot 2024. Daarna kost het 50 euro voor inwoners van Zonhoven. Wij hebben namelijk een partnerovereenkomst met Dubolimburg. Inwoners van niet-partnergemeenten betalen 100 euro.

Quickscans (korte mondelinge adviezen als antwoord op maximaal 1 specifieke vraag over isoleren/ventileren/verwarmen/etc) blijven gratis voor inwoners van Zonhoven. Verbouwers uit niet-partnergemeenten betalen 20 euro.

Bouwplanadviezen (de screening van het bouwplan naar potentiële winsten) kosten vanaf 2020 voor inwoners van Zonhoven 50 euro en 100 euro voor inwoners van niet-partnergemeenten.