Gemeente Gemeente Zonhoven

Nieuwe bestuur legde de eed af

Gepubliceerd op do 10 jan 2019
Op 7 januari legden de leden van het nieuwe bestuur de eed af tijdens de installatievergadering in de raadzaal van het gemeentehuis. We stellen het schepencollege, de gemeenteraad en het bijzonder comité sociale dienst aan je voor:

Schepencollege

Gemeenteraad

Bijzonder comité sociale dienst

 

Schepencollege

Het college van burgemeester en schepenen en het vast bureau bestaan uit dezelfde personen: de burgemeester, vijf schepenen en een toegevoegde schepen. Het college/vast bureau vergadert wekelijks op dinsdag. Deze zittingen zijn niet openbaar. De verslagen van het college kan je binnenkort hier raadplegen.

 

Gemeenteraad

De gemeenteraad en de raad maatschappelijk welzijn (RMW) bestaan uit dezelfde personen. De raad regelt alles wat belangrijk is voor gemeente Zonhoven en bespreekt ook de onderwerpen die worden opgelegd door de hogere overheid.

De raad vergadert iedere laatste maandag van de maand, behalve in juli en augustus. De zittingen vinden plaats om 20 uur in de raadzaal van het gemeentehuis en zijn openbaar, behalve wanneer het gaat over personen. Iedereen is welkom om de zittingen te volgen.

De volgende zitting is op 28 januari.

 

Bijzonder comité sociale dienst

Het bijzonder comité sociale dienst (BCSD) behandelt de individuele steundossiers over maatschappelijke dienstverlening en maatschappelijke integratie. De zitting is hierdoor niet openbaar. Het comité vergadert iedere twee weken op maandag.