Gemeente Gemeente Zonhoven

Stop met roken via de gratis rookstop-app

Gepubliceerd op di 13 nov 2018
Wil je graag stoppen met roken? Dan kan je hulp krijgen van een tabakoloog, rookstopteam of arts. Maar je kan ook stoppen op eigen houtje, zonder bellen of afspraken. Tabakstop ontwikkelde namelijk de gratis Tabakstop-app. Wist je dat je mét hulp drie keer meer kans hebt om te stoppen?

De Tabakstop-app verzamelt wetenschappelijke informatie, statistieken en kleine uitdagingen die je helpen aan iets anders te denken wanneer je zin hebt in een sigaret. De app is gratis, zonder reclame en werd gefinancierd door de Vlaamse overheid. 

Wat kan je ermee doen?

  • interessante info van tabakologen lezen in de newsfeed
  • je stopdatum instellen en via de statistieken bekijken hoe ver je bent (hoeveel sigaretten heb je niet gerookt, hoeveel geld heb je ermee bespaard, hoeveel jaren leef je nu langer, ...) 
  • badges winnen om elke dag, week en maand gemotiveerd te blijven
  • chatten met andere gebruikers
  • berichten uitwisselen met de tabakologen van Tabakstop.

Stoppen doe je niet alleen

De app is een gemakkelijke en zeer toegankelijke manier om info en wetenschappelijke informatie te vinden. Maar de app zorgt er ook voor dat je je niet alleen voelt, door het isolement te doorbreken dat een stopper kan ervaren. Stoppers en ex-rokers kunnen elkaar namelijk helpen in de app. Je kan er anoniem chatten om elkaar te steunen, tips te geven, vragen te stellen enz. En voor alle vragen die een professioneel antwoord vereisen, kan je een bericht sturen naar de tabakologen van Tabakstop. Zij antwoorden binnen 48 uur.

Krijg je trek? Haal je app boven!

In de app zit een SOS-knop. Krijg je trek in een sigaret? Duw dan op de knop en je krijgt een korte uitdaging die je zinnen verzet. Want vaak is enkele minuten iets anders doen al voldoende om de drang naar een sigaret te vergeten.

Surf naar www.tabakstop.be/tabakstop-app met je smartphone of tablet, of zoek op'Tabakstop' in Google Play of de App Store.