Gemeente Gemeente Zonhoven

Gezocht: gemachtigd opzichters

Gepubliceerd op do 12 jan 2023
Als gemachtigd opzichter heb je als taak de veiligheid van groepen kinderen, scholieren, senioren en personen met een beperking in het verkeer te bewaken, vooral bij het oversteken van de straat. De provincie Limburg organiseert in februari een gratis opleiding voor Limburgse kandidaten.

Voor wie?

De provincie Limburg organiseert dit jaar voor de twaalfde keer een opleiding tot gemachtigd opzichter. Al meer dan 4.000 Limburgers volgden deze opleiding. Iedereen van minstens 18 jaar kan gemachtigd opzichter worden. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje vrije tijd en een vrijwillige inzet voor de verkeersveiligheid.

Waarom?

Gemachtigd opzichters zijn een onmisbare waarde in de dagelijkse mobiliteit van zwakke weggebruikers. Je maakt het verkeer veiliger door hen veilig te laten oversteken.

Opleiding

De opleiding is een mooie samenwerking tussen het provinciebestuur, de lokale politie en de Limburgse gemeenten en steden. De opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Het provinciebestuur organiseert de theoretische opleiding meermaals digitaal via Microsoft Teams op 1, 6, 13 en 15 februari. Het praktisch gedeelte vindt nadien plaats op verschillende locaties in Limburg in samenwerking met de lokale politie.

Als je de korte, tweedelige opleiding hebt gevolgd, krijg je van de burgemeester de verantwoordelijkheid om als gemachtigd opzichter op te treden. Je krijgt van het provinciebestuur ook een volledige uitrusting cadeau. Zo kan je meteen aan de slag. De opleiding en de uitrusting zijn gratis.

MEER INFO 

SCHRIJF IN