Gemeente Gemeente Zonhoven

Geen papierophaling op Termolen

Gepubliceerd op di 28 apr 2020
In Zonhoven halen Chiro Halveweg en Scouts Juventa maandelijks papier en karton aan huis op in de deelgemeentes Halveweg en Termolen. De ophaling van zaterdag 4 april en 2 mei werden al geannuleerd. Limburg.net laat weten dat ook de ophaling van zaterdag 9 mei op Termolen niet kan doorgaan.

Limburg.net hoopt dat de richtlijnen in de nabije toekomst aangepast worden zodat de papierophaling van Halveweg en Termolen terug kan doorgaan. 

Extra druk bij de ophalers

Limburg.net ontving vragen of de privé-ophaler de ronde(s) van de verenigingen niet tijdelijk kunnen overnemen. Dit is echter niet mogelijk.

  • Door de extra voorzorgsmaatregelen verloopt de ophaling aan huis anders dan in normale omstandigheden.
  • Daarnaast is de hoeveelheid afval dat zij opladen op dit ogenblik aanzienlijk hoger. Dit komt doordat meer mensen thuis zijn en hebben opgeruimd.
  • De privé-ophalers staan dan ook onder extra druk tijdens deze ophaalrondes. Er is dan ook geen ruimte om bijkomende rondes voor hun rekening te nemen. 

Containers plaatsen niet mogelijk

Limburg.net ontving vragen van verenigingen om een container te plaatsen waar burgers het papier en karton in kunnen deponeren. Ook dit kan niet.

  • Omdat dit voor onnodige verplaatsingen kan zorgen en voor samenscholing waarbij de afstandsregels niet gerespecteerd worden.
  • Bovendien gaat in een onbewaakte container niet enkel papier en karton gegooid worden, maar ook andere fracties. Doordat men de sorteerregels niet respecteert, worden we geconfronteerd met sluikstorten.

Op de website van Limburg.net kan je alle richtlijnen in het kader van corona terugvinden.