Gemeente Gemeente Zonhoven

Nieuwe fietskaart van het Kolenspoor

Gepubliceerd op vr 17 mei 2024
Het Kolenspoor ligt er nog niet volledig, maar met de fietskaart krijg je al een voorproefje van wat de fietssnelweg in de toekomst te bieden heeft. De zeven Kolenspoorgemeenten en provincie Limburg lanceerden een fietskaart met vier fietslussen, dwars door het Limburgse mijnverleden.

Vier lussen

De fietskaart telt vier routes:

  1. Lus 1: Beringen – Heusden-Zolder
  2. Lus 2: Houthalen-Helchteren – Zonhoven – Genk
  3. Lus 3: Zonhoven – Genk
  4. Lus 4: As – Maasmechelen

De vier lussen brengen je langs de mooiste natuur, uitkijkpunten en erfgoedsites die As, Beringen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Maasmechelen en Zonhoven rijk zijn. Elke lus telt 40 à 50 km. De fietskaart is dus goed voor zo’n 170 kilometer aan fietsplezier. 

Download de fietslussen

Je kan gratis een exemplaar van de fietskaart ophalen op verschillende locaties in de zeven gemeenten. In Zonhoven kan je hiervoor terecht in het UiTpunt.

Liever digitaal? Je kan de fietskaart downloaden op de projectwebsite van het Kolenspoor. Daarnaast vind je er ook GPX-bestanden van de vier routes.

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws over het Kolenspoor rechtstreeks in je mailbox ontvangen? Dat kan! Schrijf je hier in op de nieuwsbrief van het Kolenspoor.

MEER INFO