Gemeente Gemeente Zonhoven

Expo over dementie 'Het regent op mijn neus'

Gepubliceerd op wo 15 nov 2023
Jaarlijks krijgen ongeveer 50.000 Belgen de diagnose dementie. Een harde boodschap, die niet alleen de persoon zelf treft, maar ook voor de omgeving een zware dobber is. Deze expo verzamelt unieke creaties die het leven met dementie tot uiting brengen. Zo willen we dit thema meer bespreekbaar maken.

Extra aandacht voor dementie

In samenwerking met de Eerstelijnszone Herkenrode wil de dienst welzijn van gemeente Zonhoven dementie onder de aandacht brengen. Dat past in ons streven om een ‘dementievriendelijke gemeente’ te worden.

De expo ‘Het regent op mijn neus’ verzamelt unieke creaties, zoals gedichten, foto’s, schilderijen of boetseerwerken, die het leven met dementie tot uiting brengen. De werken
zijn gemaakt door partners of kinderen van mensen met dementie, door hulpverleners of
door de betrokkenen zelf.¬†Een vreemde naam voor een expo? De verklaring is even mooi als eenvoudig. Een zorgverlener in een woonzorgcentrum zag bij een bewoonster tranen rollen over haar gezicht. Ze vond de juiste woorden niet meer om haar verdriet te uiten en zei: “het regent op mijn neus”.

Zit je met vragen over dementie of wil je meer weten over dit project? Neem dan zeker contact op met marlies.peeters@elzherkenrode.be.

Praktisch

  • Van 17 november tot en met 15 december
  • GC Tentakel, Kneuterweg 2
  • De expo is toegankelijk van maandag tot vrijdag van 9 tot 12 uur
  • Extra openingsuren:
    • dinsdag 5 december van 19.30 tot 21.30 uur
    • zaterdag 9 december van 19.30 tot 21.30 uur