Gemeente Gemeente Zonhoven

Dinsdagmenu Guy Brugmans: Over zijn nieuwe roman ‘De keuze’

Guy Brugmans (° 1953) is van veel markten thuis. Ooit begenadigd voetballer, later leerkracht Nederlands-Engels-Duits, daarna volgde een transfer naar de uitgeverswereld en nóg later kwam hij bij krantengroep Concentra terecht, waar hij 20 jaar als redacteur en eindredacteur werkte.
Sinds 2008 is hij actief als vertaler van anderstalige kinder -en jeugdboeken. Ondertussen heeft hij zelf ook literair werk uitgegeven.
Op ons dinsdagmenu zal hij specifiek vertellen over zijn recentste roman 'De Keuze', die de levensloop volgt van de 'Zonhovense Turken' Hayrettin Dumlugöl en Remziye Baybek, die begin zestiger jaren naar hier kwamen samen met hun zoon en twee dochters. Het unieke bij dit boek is dat een 'Lagelander' door de ogen van Turkse mensen naar hun en onze cultuur kijkt.
Dit boek is naast een getuigenis ook een voorbeeld van een integratieproces waarbij Belgen en Turken elkaar met een open geest, menselijk begrip en goede wil tegemoetkomen en de culturele verschillen beide partijen veeleer verrijken dan verdelen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • di 9 oktober 2018
    van 20 tot 22 uur

Prijs

Gratis

Waar

    Openbare bibliotheek Zonhoven
    Kerkplein 80, 3520 Zonhoven

Organisatie

Openbare bibliotheek Zonhoven