Gemeente Gemeente Zonhoven

Dinsdagmenu Katalien Bollen: Via veerkracht naar invloed: conflictmanagement en persoonlijke ontwikkeling

'Waarom lijkt het soms alsof de kinderen de baas zijn?
Hoe komt het toch dat de kinderen telkens ziek worden als het op het werk ook al veel te druk is?
Hoe ga ik om met lastige collega's of een leidinggevende die je het leven zuur lijkt te willen maken?
In wat voor wereld worden de kinderen groot?'
We worden allemaal geconfronteerd met situaties die ons een machteloos gevoel geven. En telkens staan we voor de uitdaging om ons niet naar beneden te laten trekken en opnieuw grip en controle te vinden.

Hoe dat kan, legt Katalien uit in haar boek Allemachtig: via veerkracht naar invloed. Aan de hand van concrete verhalen kijkt ze naar de situatie thuis, op het werk en in de samenleving. Bij elke situatie geeft ze wetenschappelijk gebaseerde inzichten en vooral veel handige tips.
Samen met jullie bekijkt ze een aantal situaties, ontleden, bespreken en zoeken naar oplossingen. We hebben maar één leven en dat is te kostbaar om het niet zelf te leiden.
Katalien Bollen werkt als Assistant Professor aan de Universiteit van Maastricht. Ze is organisatiepsycholoog en behaalde haar doctoraat aan de KU Leuven. Katalien doet nu onderzoek naar conflict management (mediation) in (familie)bedrijven, leiderschap (macht), duurzame arbeidsrelaties en het gebruik van online tools ter ondersteuning van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ze verzorgt seminars en workshops en publiceert geregeld over haar werk.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • di 11 december 2018
    van 20 tot 22 uur

Prijs

Gratis

Waar

    Openbare bibliotheek Zonhoven
    Kerkplein 80, 3520 Zonhoven

Organisatie

Openbare bibliotheek Zonhoven