Gemeente Gemeente Zonhoven

Sprekende Stillevens + Historische Kookworkshop (17de eeuw)

Beste kunstvriend(in)

arsTabula nodigt je op donderdag 23 en donderdag 30 augustus uit voor de cursus 'Symbolische Stillevens'.

Twee avonden duiken we in kostelijke 'banquetten' en 'ontbeytgens' en ontdekken we de verborgen betekenis van diverse etenswaren. Wist je bijvoorbeeld dat men in de 17de eeuw al op de hoogte was van de verslavende kracht van suiker en dat kaas mystieke eigenschappen had? En dat een muis die een walnoot aan het verorberen is des duivels is?

Ik beloof jullie één ding: na deze cursus zal een bezoek aan de lokale kip-aan-het-spit-kraam nooit meer hetzelfde zijn ;-)

Mochten jullie na het voorbijkomen van al deze smakelijke stillevens nog goesting hebben, kunnen jullie op 6 september deelnemen aan een historische kookworkshop. We zetten onze tanden in enkele 17de eeuwse recepten en creëeren aan het eind van de avond ons eigen pronkstilleven!

Praktische informatie:
Elke avond begint om 19:00 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur. Het bijwonen van de twee avonden kost 35 euro. Uiteraard is een cursusboekje en enkele 17de eeuwse versnaperingen inbegrepen.

EXTRAATJE 'KOOKWORKSHOP'
Aanvullend op deze twee avonden organiseer ik ook nog een historische kookworkshop waar we enkele van de gerechten die we op de stillevens bewonderd hebben, namaken. Dit zullen zowel hartige als zoete versnaperingen zijn die we 's avonds uiteraard gezellig samen opsmikkelen. De workshop vindt plaats op 6 september en begint ook om 19:00 uur. Het einduur zal afhangen van de hoeveelheid hypocras die we zullen drinken!


Wilt u zich graag inschrijven, wacht dan aub niet te lang want de plaatsen zijn beperkt!

Prijs: cursus enkel = 35 euro/ cursus + workshop = 65 euro)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

 • do 23 augustus 2018
  van 19 tot 22 uur
 • do 30 augustus 2018
  van 19 tot 22 uur
 • do 6 september 2018
  van 19 tot 22 uur

Prijs

€ 35,00
Basistarief: 35,00 €; Extra kookworkshop: 30,00 €

Waar

  ArsTabula
  Berkenenstraat, 32A, 3520 Zonhoven