Gemeente Gemeente Zonhoven

Magisch Kerstconcert Zonhoven Loredana, Daniel Verstappen

Na de succesvolle editie van vorig jaar zijn we terug met een nieuw sprankelend kerstconcert, op zondag 10 december in de Sint-Quintinuskerk in Zonhoven.

Hoofdartiesten zijn Loredana en pianist Daniel Verstappen, samen met het Poptimus koor uit Zonhoven, onder leiding van dirigent Wouter Vandevoort.

Als intermezzo hebben we deze keer het ensemble VOCALIX uitgenodigd.

Laat uw Kerstmaand goed beginnen vanuit de 'Kathedraal van de Kempen'.

De artiesten:

Loredana kent u van de dance-formatie 2 Fabiola (samen met partner Pat Krimson) en haar sublieme performances bij de Masked Singer en Liefde voor muziek. Haar solo carriƫre scheert hoge toppen.
https://loredana.be

Daniel Verstappen is een Belgisch-Internationaal 'cross-over' pianist & componist, tevens woonachtig in Zonhoven. In zijn muziek combineert hij klassiek met moderne en elektronische klanken. Afgelopen jaar werd hij uitgenodigd om twee maal op te treden op de Wereld Expo in Dubai, in aanwezigheid van onze koning & koningin. Verder tourt hij internationaal met zijn voorstelling Reconnection, doorheen wereldberoemde concertzalen, w.o. Carnegie Hall New York & Sydney Opera House. Hij trad reeds op met Andrea Bocelli, Ennio Morricone, The Night Of The Proms, Brussels Philharmonic en vele anderen. https://www.danielverstappen.com

Poptimus is een Zonhovens koor dat al zo'n 12,5 jaar pop- en musicalsongs brengt onder leiding van Wouter Vandevoort. Het maakt onderdeel uit van de Pieter Jan Van Paesschen Korengroep, waartoe ook het prijswinnende koor Sonuwe behoort en het jonge kamerkoor Camerata.
https://pjvpkoren.be

Vocalix werd opgericht door Ingrid Tokka en Xavier Christiaens, die beiden al een uitgebreide ervaring hebben in het zingen bij vocale groepen en koren en als duo optredens verzorgen in het lichtere genre. Vier professionele zangers brengen meerstemmige nummers in aangepaste en vaak unieke arrangementen - a capella en/of met begeleiding. De huidige bezetting bestaat uit sopraan Joke Creuwels, alt Heidi Moons, tenor/lage alt Ingrid Tokka en bas Xavier Christiaens.
https://www.vocalix.be