Gemeente Gemeente Zonhoven

BREEDBEELD in gesprek - Zonhoven

BREEDBEELD in gesprek, onze gespreksavond voor en door fotografen, komt op donderdag 28 september 2023 naar Zonhoven.


Carlo Henkens, Natalie Veekmans en Johan Vanstraelen vertellen graag over hun werk en wat hen inspireert. Jan Coddé modereert de gesprekken. Wil je graag deelnemen aan de gespreksavond? Schrijf je dan in via het onderstaande formulier.


Carlo Henkens is lange tijd geboeid geweest door het verleden, uit het oogpunt van vergankelijkheid en afscheid nemen. De esthetische kwaliteiten van het verval hebben hem altijd emotioneel beroerd. De voorbije jaren gaat zijn focus naar de impact die gezondheidsproblemen kunnen hebben. Loslaten kan dan helend werken.


Natalie Veekmans wil met haar lens de schoonheid van de natuur schilderachtig vastleggen. Van de epiek van bossen tot de nieuwsgierigheid van huiskatten: de persoonlijkheid van haar onderwerpen wordt altijd in de verf gezet. Haar oog voor detail zorgt ervoor dat de grens tussen fotografie en kunst vervaagt.


 Na de lockdowns -toen alles eigenlijk terug wat normaler had moeten lopen- brak Johan Vanstraelen een ruggenwervel. Die periode werd gebruikt voor retrospectie en leverde het fotoproject en -boek 'Spine' op. Hiermee nodigt hij de toeschouwer uit om na te denken over evidentie en eindigheid.Organisatie

BREEDBEELD