Gemeente Gemeente Zonhoven

Ensor strijkkwartet met Jan Decleir - Er was eens... Beethoven! (18+) UiTPas

“Er was eens … een meisje met sluike haartjes met een strikje erin. Ze had oh, zo blozende wangetjes en ze droeg altijd schone sokjes over haar voetjes die altijd in blinkende laqué schoentjes staken met een zilveren sluiting. Onberispelijk waren haar pastelkleurige kleertjes. Ze sprak altijd met twee woordjes maar ... ze had een rotkarakter.

Er was ook eens een heel oud vrouwtje, in lompen gehuld, met o-benen en zonder haar. Ze had nog een rotter karakter dan het kleine meisje! Het rotste karakter van allemaal had toch de molenaar, een reus die zo lelijk was als de nacht. Hij had twee neuzen.

Er was ook een wolf, helemaal uitgehongerd, hij was vel over been, maar ... lief. Er was ook een dorp met een oorlogsmonument op het plein. Ook was er een stad in een land en in dat land waren beekjes, treinen, boten en landerijen en ... er was ook ... Beethoven ...”Wie anders dan Jan Decleir kan je meenemen in de wondere wereld van het sprookje? Wie anders dan het Ensor Strijkkwartet kan je meenemen in de wondere wereld van Beethoven?In hun nieuwe voorstelling, ‘Er was eens … Beethoven!’, speelt het Ensor Strijkkwartet enkele hoogtepunten uit het imposante strijkkwartet oeuvre van Beethoven. Ze combineren dit met sprookjes geschreven en verteld door Jan Decleir, met Beethoven als rode draad. Net zoals Beethoven vertellen sprookjes verhalen waarbij de fantasie, verwondering, verrassing en dramatiek wezenlijke kenmerken zijn.

Organisatie

GC Tentakel Zonhoven