Gemeente Gemeente Zonhoven

Vlieg op de muur

Fotoclub Zonhoven Centrum vzw

Vlieg op de Muur is een door Limburg rondreizende expositie, met fotografische portretten van ca 50 nationaliteiten, elke nationaliteit één gezin. Alle geportretteerde families wonen in Limburg, soms al een paar generaties, andere zijn onlangs naar hier gekomen. Soms zijn het vluchtelingen, maar vaak kwamen ze ook naar ons toe omdat ze hier de liefde van hun leven of een betere toekomst konden vinden.

De leden van Fotoclub Zonhoven Centrum wilden even deel uitmaken van het sociaal weefsel van 50 (van de 175) nationaliteiten die in Limburg wonen. Ze deden dat met hun camera's en pen en legden, als een Vlieg op de Muur, het gewone dagelijkse gezinsleven vast. Het resultaat is een verrassende foto-expositie welke mede in samenwerking met talloze organisaties stand kwam.

Na eerdere exposities in Hasselt, Lommel, Genk, Tongeren, Sint Truiden, Heusden Zolder en andere plaatsen in Limburg vindt in Zonhoven de afsluitende grote tentoonstelling plaats.

De tentoonstelling is op 12 en 13 mei 2023 tussen 14:00 en 18:00 uur gratis te bezoeken. Onze fotografen en enkele gezinnen zullen aanwezig zijn voor het geven van een toelichting op de tentoonstelling. Zie ook www.vliegopdemuur.be

Organisatie

GC Tentakel