Gemeente Gemeente Zonhoven

VRIJ VERDWaLEN - Gedichtendag 2022

Trek er vanaf 27 januari op uit in onze wondermooie Zonhovense natuur en verwonder je over verborgen poëzie op enkele wondermooie plekjes. Op vijf locaties kan je al wandelend en fietsend op zoek gaan naar een prachtig geïllustreerd verborgen gedicht van de hand van DOiNK waarin verbinding en verwondering centraal staan.

Het thema van de 10e editie van de Poëzieweek is 'Natuur': we (her)ontdekken de poëzie in de natuur en de natuur in de poëzie. We herontdekten met z'n allen het voorbije jaar de schoonheid van onze achtertuin, van beken en bossen, de vogels die we gisteren niet hoorden, eekhoorns die we niet meer zagen.

Vrij verdwalen in woorden én in de natuur. Met haar verborgen gedichten doet DOiNK het alle twee. Op pagina's uit oude boeken, tijdschriften en kranten zoekt ze woorden die samen een verborgen gedicht vormen. Met een passende illustratie versterkt ze de symboliek vervolgens nog meer. Voor de gemeente Zonhoven maakte ze vijf unieke geïllustreerde verborgen gedichten. Stuk voor stuk met een knipoog naar de lokale planten- en dierenwereld.

Ga vanaf 27 januari op stap in onze wondermooie natuur en ontdek de verborgen poëzie op de mooiste plekjes van Zonhoven. Op vijf plekken kan je al wandelend en fietsend een verborgen gedicht ontdekken van DOiNK. Ga op zoek en verdwaal vrij.

Wil je graag weten waar je deze mooie verborgen pareltjes kan ontdekken? Spring dan even binnen in de bib en ontdek het op de vijf postkaarten die je daar kan vinden. Een plattegrond is eveneens verkrijgbaar in de bib en in het UiTpunt.

Organisatie

Openbare bibliotheek Zonhoven