Gemeente Gemeente Zonhoven

Kunstbiënnale Prijs Jos Elsen

Tweejaarlijks nodigt het gemeentebestuur kunstenaars van eigen bodem uit voor de Prijs Jos Elsen. Door de coronamaatregelen konden we in 2021 de kunstbiënnale niet organiseren. Voor de vorige editie van 2019, schreven 26 kunstenaars zich in. Zowel amateur- als beroepskunstenaars, geschoold of autodidact.

Dankzij deze tentoonstelling krijgen de plaatselijke kunstenaars een unieke kans om hun werken in de schijnwerper te plaatsen en te tonen aan het ruime publiek.

Wie was Jos Elsen?
Jos Elsen overleed in 2009 en was op dat ogenblik voorzitter van Kunstkring 't Daget Zonue en van de gemeentelijke cultuurraad. Daarnaast was hij op vele vlakken actief binnen de Zonhovense gemeenschap.

Jos was bezieler en oprichter van wat toen nog de Zonhovense Artiestenbiënnale heette en drukte een blijvende stempel op het culturele leven in onze gemeente.
Door zijn naam aan deze tweejaarlijkse kunstprijs te verbinden, drukt de gemeente op een blijvende manier haar waardering en dank uit voor alles wat Jos in onze gemeente betekende.

Deze tentoonstelling is een overzicht van de door de jury geselecteerde werken.

Inschrijven voor deze wedstrijd kan van 15 november tot 15 december 2021. Meer
info vind je binnenkort op de website.

Organisatie

GC Tentakel