Gemeente Gemeente Zonhoven

Archeologiedagen: Het Rendierjagerspad, ontdek de eerste ideeën voor deze nieuwe erfgoedbeleving

Ontdek enkele mogelijke ideeën voor het nieuwe rendierjagerspad in het natuurgebied Teut/Molenheide in Zonhoven. De Holsteensite en het rendierjagerskamp in Zonhoven weerspiegelen een uniek prehistorisch verhaal in een prachtig heidelandschap.
Op deze plaats sloegen onze voorouders 10.000 jaar geleden hun kamp op om op rendieren te jagen. Gevolgd door prehistorische boeren die hun stenen bijlen kwamen polijsten op de Holsteen. Die sporen zijn vandaag nog zichtbaar.

De boeiende geschiedenis van deze unieke plek wil de gemeente Zonhoven opnieuw tot leven wekken. Daarom ging ze de voorbije maanden in gesprek met alle gebruikers van die prachtige natuurgebied. Het resultaat? Een eerste ontwerpschets voor een permanent belevingspad. Het bewuste Rendierjagerspad!
De resultaten kan je tijdens de Archeologiedagen komen ontdekken.

Van 9 tot 11 oktober kan je zelfstandig doorheen het natuurgebied trekken en de schetsontwerpen ontdekken op de bewegwijzeringen langs het pad. Via de QR-codes kan je de eerste ideeën voor elke plek ontdekken.

Dit eerste schetsontwerp zal samen met de ideeën uit het participatietraject de basis vormen voor het definitieve ontwerp dat begin 2021 vorm zal krijgen. Wil je op de hoogte blijven, hou dan zeker de website van Zonhoven in de gaten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

 • vr 9 oktober 2020
  van 10 uur
 • za 10 oktober 2020
  van 0 uur
 • zo 11 oktober 2020
  van 0 tot 18 uur

Prijs

Gratis

Waar

  CAMPING Holsteenbron
  HENGELHOEFSEWEG 9, 3520 Zonhoven

Organisatie

Toerisme Zonhoven