Gemeente Gemeente Zonhoven

Het geheim van het puberbrein

Spreker: Marleen Jans

Onze tieners, uiterlijk lijken ze al behoorlijk volwassen. Ze kunnen ook verrassend wijs uit de hoek komen. Hoe verklaar je dan dat andere moment hun onbegrijpelijke risicovolle gedrag en stemmingswisselingen?
Tijdens de infoavond kijken we naar de gevolgen van de ontwikkeling van het tienerbrein op de jongere(n). Volgende onderwerpen komen zeker aan bod: hoe werkt het tienerbrein en wat mogen we van onze tieners verwachten? Hoe kan je positief communiceren met tieners? Hoe kunnen we hen stimuleren, uitdagen en verantwoordelijk maken? Hoe kunnen we jongeren thuis en op school optimaal begeleiden en ondersteunen? De deelnemers krijgen uitgebreid de kans om hun eigen vragen te stellen.
Tijdens deze interactieve infoavond krijg je heel wat praktische tips en voorbeelden. We bespreken jouw concrete vragen en zoeken samen naar oplossingen. De lezing wordt geïllustreerd aan de hand van een aantal leuke filmpjes met sketches over de vele uitdagingen in een puberleven, gespeeld door jongeren zelf!

In samenwerking met ouderraad VMS & SJB Zonhoven.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • di 19 november 2019
    van 19 tot 21 uur

Prijs

Gratis

Waar

    Vrije Middenschool Zonhoven
    Engstegenseweg 1, 3520 Zonhoven

Tickets