Gemeente Gemeente Zonhoven

Prehistoriekamp: beleef de prehistorie! Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Maak kennis met de wereld van de rendierjagers en beleef de prehistorie.
Vanaf 8 tot 10 april organiseert de gemeente een uniek prehistoriekamp voor avonturiers van 10 tot 14 jaar. Drie dagen lang leer je enkele belangrijke vaardigheden, die onze voorouders 11.000 jaar geleden nodig hadden om op de Teut te overleven: een hut bouwen, vuur maken, boogschieten, speerwerpen enz.
Het kamp vindt plaats op en rond de rendierjagerssite op de Teut. Dat is een belangrijk cultuurhistorisch landschap, want in de prehistorie leefden hier de rendierjagers.
We zoeken handige jongeren, die op een speelse manier de Zonhovense geschiedenis willen ontdekken. Verwacht daarom geen saaie theorie. Je trekt best kleren aan die vuil mogen worden en tegen een stootje kunnen. Want we gaan in de natuur op zoek naar alle materiaal dat we nodig hebben, zoals stokken, varens, grassen en mos.
Natuurlijk doen we dat met respect voor de natuur. Zo gebruiken we exoten zoals Amerikaanse vogelkers en Amerikaanse eik als materiaal. Dat zijn planten, die eigenlijk niet thuishoren in België en onze natuur overwoekeren.
Dit project is een stukje van een ruimere campagne rond ons prehistorisch erfgoed. Want tijdens de archeologiedagen van 14 tot 16 juni onthult de gemeente de opgefriste rendierjagerssite.
Voor dit kamp werkt de gemeente Zonhoven samen met het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (Jong red Oud), de Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst Lage Kempen en het Agentschap Natuur en Bos.

Praktisch
- Van 8 tot en met 10 april 2019 van 9 tot 16 uur
- Vertrek: Parking Holsteen, Hengelhoefseweg 1
- Kostprijs: 15 euro (incl. drinken, verzekering)
- Meebrengen: speelkleren, werkhandschoenen, lunchpakket

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

 • ma 8 april 2019
  van 9 tot 16 uur
 • di 9 april 2019
  van 9 tot 16 uur
 • wo 10 april 2019
  van 9 tot 16 uur

Prijs

€ 15,00
Basistarief: 15,00 €

Waar

  parking Holsteen
  Hengelhoefseweg z/n, 3520 Zonhoven

Tickets

Organisatie

toerisme Zonhoven