Gemeente Gemeente Zonhoven

Erfgoeddag maakt school!

van zondag 10 april t|m zondag 8 mei 


Ieder van ons heeft wel iets met school. We hebben allemaal een, misschien wel pittig, schoolverleden. De tijd die we op school doorbrachten heeft ons verbonden, door wat we daar geleerd hebben maar ook door de verhalen en tradities die aan het schoolleven gekoppeld zijn.

Kijk maar eens naar oude schoolfoto’s van jezelf en je wordt al snel overspoeld door herinneringen. Van een computer was er natuurlijk geen sprake. De juffrouw of meester gebruikte platen, mappen en prenten. Er zijn heel wat verschillen met het schoolleven toen en nu.

Ken je de lei en griffel nog? Schreef je met pen en inkt? Hoe zagen de handboeken er vroeger uit? En iedereen kent nog wel de grote schoolplaten en landkaarten die gebruikt werden in de klas. Koninklijke Heemkunde Zonhoven brengt de klas van toen weer tot leven.


Deze tentoonstelling kwam tot stand i.s.m. Koninklijke Heemkunde Zonhoven vzw. Je kan de tentoonstelling bezoeken tijdens de kantooruren in GC Tentakel. 

Opening expo: zondag 10 april 2022 om 14 uur


We versturen geen uitnodigingen meer per post. Wil je toch nog graag een uitnodiging ontvangen voor deze tentoonstelling? Geef je e-mailadres door via tentakel@zonhoven.be en we bezorgen jou een digitale uitnodiging.

Heb je gevonden wat je zocht?