Gemeente Gemeente Zonhoven

Enquête van Statbel in Zonhoven

Gepubliceerd op ma 05 feb 2024
Verschillende huishoudens in onze gemeente zijn geselecteerd om deel te nemen aan een enquête over de arbeidsmarkt door Statbel, het Belgische bureau voor de statistiek. Interviewers komen binnenkort in opdracht van Statbel naar Zonhoven voor een gesprek met deze huishoudens. Deelname is verplicht.

Interview

Er zijn 20.000 huishoudens geselecteerd over het hele land. Als jij één van hen bent, ontvang je binnenkort een uitnodigingsbrief. Je zal ook gecontacteerd worden door een interviewer om een datum af te spreken.

Ben je momenteel op zoek naar een (nieuwe) baan? Ben je met pensioen en werk of studeer je? Dat zijn maar enkele van de vragen die de onderzoekers van Statbel je mogelijk zullen stellen.

Deelname aan het onderzoek is een wettelijke verplichting op grond van een Koninklijk Besluit. Het is ook een kans om bij te dragen tot een beter begrip van de arbeidskrachten in België. Alvast bedankt voor je medewerking!

Statistieken over Belgische arbeidsmarkt

De resultaten van de enquête zijn volledig anoniem en erg waardevol. Ze geven een overzicht van de Belgische arbeidsmarkt en gaan onder meer over de werksituatie, de zoektocht naar werk, onderwijs en diploma’s. Statbel gebruikt deze gegevens om statistieken op te stellen op nationaal en regionaal niveau. Omdat de enquête ook in andere EU-lidstaten wordt georganiseerd, zijn er ook vergelijkende Europese statistieken mogelijk.

Meer info

Wie nog vragen heeft over het opzet of het verloop van deze enquêtes kan terecht op de website van Statbel.

ENQUETE ARBEIDSKRACHTEN