Gemeente Gemeente Zonhoven

Meer bewegen met de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!'

Gepubliceerd op di 07 dec 2021
10.000 stappen per dag is ideaal voor volwassenen, 8.000 voor 65-plussers. Maar staar je vooral niet blind op een cijfer, want elke stap telt! Met deze campagne bouwen we mee aan buurten die mensen in beweging zetten. Ook kleine vorderingen maken een verschil.

De eerste stap begint bij jouw voordeur!

Het gemeentebestuur Zonhoven wil samen met het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s inzetten op meer beweging in onze buurten.  

Heb je de stappenwegwijzers al gezien in Zonhoven of in andere Vlaamse gemeentes? Hiermee tonen we dat kleine afstanden tussen locaties in je buurt ook extra stappen opleveren. Van jouw voordeur tot aan het gemeentehuis. Of tussen de bakker en de slager. Want elke stap telt!

Hang jij ook één van de affiches van ‘Elke stap telt!’ op? Zo laat je zien waarom elke stap telt voor jou of jouw buurt. De voordelen van bewegen zijn amper bij te houden. Je bereikt niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter, je hebt meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo de buurten en straten leefbaarder. Kortom: elke stap telt voor Zonhoven!

Op deze website vind je nog meer info, beweegtips en een online stappendagboek.