Gemeente Gemeente Zonhoven

Eén huisstijl voor gemeente en OCMW

Gepubliceerd op di 13 aug 2019
De gemeente en het OCMW vormen sinds 1 januari 2019 één gezamenlijke organisatie als gevolg van het Vlaams decreet lokaal bestuur. We willen dit dan ook graag tonen via onze diverse communicatiekanalen. Voortaan komen we onder één logo naar buiten, het logo van gemeente Zonhoven.

Voorheen hadden de gemeente en het OCMW elk een eigen logo en daarbij horende huisstijl. Nu is het tijd om te kiezen voor een duidelijke eengemaakte identiteit, zichtbaar en hoorbaar.

Wat is een huisstijl?

Een huisstijl is één herkenbare stijl die je terugvindt in alles wat bij de gemeente hoort: van briefpapier tot flyers en affiches, van bedrijfskledij tot autobelettering, van e-mail tot het opnemen van de telefoon. Het is het totale concept van alle uitingen van de gemeente Zonhoven.

Wat verandert er voor jullie?

De huisstijl wordt stap voor stap voor de beide organisaties identiek gemaakt:

  • In een eerste fase komen de brieven en omslagen aan bod. Vanaf 1 september 2019 gebruikt het OCMW het logo van het gemeentebestuur in al haar briefwisseling. Het vertrouwde groene logo zal gaandeweg verdwijnen.
  • Na verloop van tijd nemen de andere drukwerken zoals affiches, flyers, brochures, personeelsadvertenties en uitnodigingen dezelfde stijl aan.
  • Tenslotte zal het logo van de gemeente te zien zijn op de kledij van de verzorgenden, poetsvrouwen en klusjesmannen, maar ook op de bestelwagens van de klusjesdienst.

Kortom, we worden zichtbaar één organisatie!