Gemeente Gemeente Zonhoven

Ecobouwers Opendeur: gratis binnenkijken in duurzame woningen

Gepubliceerd op di 12 okt 2021
Op 6, 7, 11, 13 en 14 november kan je in heel Vlaanderen terecht voor de 'Ecobouwers Opendeur'. Kijk gratis binnen in duurzame, bio-ecologische of passieve woningen en ervaar hoe energiezuinig bouwen in de praktijk verloopt. Het aantal plaatsen is beperkt, schrijf je dus snel in.

Hoe, wat en waarom? 

Bond Beter Leefmilieu organiseert elk jaar het evenement 'Ecobouwers Opendeur'. Ecologisch en duurzaam bouwen zit in de lift en verandert razendsnel. Tijdens deze opendeurdagen leer je welke stappen je kan ondernemen om futureproof te bouwen, zonder te wegen op onze planeet.

Je kan gratis binnenkijken in meer dan 120 nul-energiewoningen, passiefhuizen, bio-ecologische woningen en diepgaande energetische renovaties, en dat in heel België. Geen verkooppraatjes, maar echte ervaringen over hoe duurzaam en energiezuinig bouwen verloopt in de praktijk.

De eigenaars van de woningen verzorgen, al dan niet samen met hun architect, aannemer of installateur, de rondleiding. Ze tonen de bezoekers welke technieken tot energiebesparing leiden, hoe ze deze zelf hebben toegepast en vanuit welke filosofie ze dit gedaan hebben. Ze geven uitleg over het energieconcept, de isolatie en de verwarming. Je komt ook meer te weten over de gebruikte materialen en de samenwerking met de bouwpartners.

Bekijk duurzame woningen

Schrijf je snel in om woningen te bezoeken in Limburg of daarbuiten. Bij elke woning kan je zelf de datum van je bezoek kiezen en zien hoeveel plaatsen er nog vrij zijn.
Opgelet: de plaatsen zijn beperkt!

SCHRIJF JE IN

Organisator Bond Betere Leefmilieu volgt de geldende coronamaatregelen en stelt de veiligheid van de openstellers en bezoekers voorop. Indien de 'Ecobouwers Opendeur' niet kan plaatsvinden, wordt er een alternatief voorzien.