Gemeente Gemeente Zonhoven

Duurzame helden: DAB en LSA van Stijn vzw

Gepubliceerd op vr 16 sep 2022
De 'Week van de Duurzame Gemeente' focust dit jaar op het thema ‘Laat niemand achter’. Daarom zetten we graag enkele duurzame helden in de kijker. Zoals de Dienst Ambulante Begeleiding (DAB) en Limburgse Stichting Autisme (LSA) van Stijn vzw. Zij dragen bij aan sociale tewerkstelling en integratie.

Duurzame helden in de kijker

Dienst Ambulante Begeleiding en Limburgse Stichting Autisme zijn een deel van Stijn vzw. Ze zijn erkend als dienst voor Rechtstreeks Toegankelijke Hulpverlening en vergunde zorgaanbieder, actief in de sector van personen met een handicap.

"Wij bieden professionele en kwaliteitsvolle mobiele en ambulante, doelgroepspecifieke begeleiding aan gezinnen met kinderen, jongeren en volwassenen met een ontwikkelingsproblematiek, een verstandelijke handicap, een motorische handicap, een niet aangeboren hersenletsel of een autisme spectrum stoornis, wonende in de provincie Limburg.

Samen met cliënten kijken we naar hun sterktes en mogelijkheden, zoeken we naar perspectief en een manier om de levenskwaliteit te verbeteren, om de draagkracht van zowel de cliënt als het netwerk te verhogen en om zelfzorg te stimuleren. Wij werken interdisciplinair en vraaggericht met een sterk preventief karakter."

Week van de Duurzame Gemeente

Ook een beetje een held zijn? Van 18 tot en met 25 september organiseren we heel wat duurzame activiteiten in Zonhoven. Wil je niets missen? Neem een kijkje op de campagnepagina.

MEER INFO