Gemeente Gemeente Zonhoven

Doorbreek het grijs in je buurt - Operatie Perforatie

Gepubliceerd op do 07 jun 2018
Wist je dat één vierkante meter onverharde grond per jaar maar liefst 800 liter neerslag kan opvangen? En dat planten en bomen goed zijn voor zowel je fysieke als je mentale gezondheid? Doe mee aan Operatie Perforatie en maak kans op budget om je plannen uit te voeren.

Operatie Perforatie wil over heel Vlaanderen overbodige bestaande verharding opbreken en de ruimte anders inrichten. Door meer groen te voorzien en plaats te maken voor water, kan er slim worden omgegaan met regenwater. Het draagt ook bij tot een grotere biodiversiteit en een aangenamere omgeving.

Beschik je zelf of beschikt jouw vereniging, school of bedrijf over een terrein waarop je Operatie Perforatie kan loslaten? Dien je projectvoorstel voor 31 oktober 2018 in via www.operatieperforatie.be en maak kans op budget om je plannen uit te voeren.

Operatie Perforatie is een campagne van Infopunt Publieke Ruimte en Aquafin met de steun van Natuurpunt. Aquafin stelt 100.000 euro ter beschikking en verdeelt dit bedrag over de beste voorstellen. Voorwaarden en een inschrijvingsformulier vind je op de website. Heb je nog vragen? Richt ze dan naar info@operatieperforatie.be

Think big, act small!