Gemeente Gemeente Zonhoven

Dienst tuinonderhoud en klusdienst biedt hulp

Gepubliceerd op do 18 jun 2020
De dienst tuinonderhoud en klusdienst biedt hulp en ondersteuning in de vorm van tuinonderhoud en kleine onderhoudswerken aan of in de woning. Zo willen we de leefomgeving van Zonhovense senioren, personen met een handicap of zieken verbeteren.

We richten ons vooral op Zonhovense senioren vanaf 65 jaar, personen met een handicap (min. 66 %) of zieken waarbij de zelfredzaamheid ernstig beperkt is.

De dienst voert algemeen tuinonderhoud uit zoals maaien, perken onderhouden, hagen scheren, …

De bijdrage per uur (inclusief gereedschappen en kilometervergoeding) wordt berekend volgens de netto inkomsten van de hulpvrager. De bijdrage start vanaf € 6,50 per uur vanaf een netto inkomen van € 1000 en verhoogt telkens met € 2 per schijf van € 250.

Indien iemand zich in een uitzonderlijke situatie bevindt, kan een afwijking aangevraagd worden. Dat gebeurt steeds op basis van een sociaal verslag en mits goedkeuring door het Bijzonder Comité Sociale Dienst.

Wens je hulp bij het onderhoud van je tuin of woning? Neem dan contact op met de maatschappelijk werker van de klusjesdienst. Er volgt een intakegesprek en een inschatting van de tuin door de ploegbaas.