Gemeente Gemeente Zonhoven

De Jeugd Is Tegenwoordig

ONLINE LEZING

Pedro De Bruyckere

Dinsdag 30 november 2021 om 19.30 uur


Hedendaagse jongeren zijn zo braaf, meneer. En o zo asociaal: altijd maar aan het computeren … Of toch niet? De nieuwe generatie is in elk geval anders. Opgegroeid met een smartphone in de hand, een computer naast hun bed, en een koptelefoon rondom de oren. Maar misschien zijn ze slimmer, en sneller? Zakelijker? Zijn ze echt poeslief, te weinig sociaal geëngageerd? Of engageren ze zich gewoon op een andere manier dan de vorige generaties?

Pedro schetst in deze lezing een herkenbaar beeld van de jeugd van tegenwoordig. Hoe ga je best om met jongeren thuis, in de klas en op het werk? Op een bijzonder onderhoudende manier ontleedt en doorprikt deze veelgevraagde spreker volkswaarheden over de popcultuur, de leefwereld van jongeren en hoe zij aankijken tegen, én worden ervaren door, ouders, leerkrachten en hun eerste werkgever. En waarom je als gids moet durven uitleg te geven.

Niet te missen voor wie met jongeren in aanraking komt: iedereen dus.

Pedro De Bruyckere is pedagoog en onderzoeker aan de Arteveldehogeschool in Gent en aan de universiteit van Leiden in Nederland. Een inspirerend spreker die met zijn enthousiasme en humor telkens weer zijn publiek een bijzonder leerrijke avond bezorgt. Wie anders dan hem kan je meenemen in de wondere wereld van jongeren?


Prijs? Gratis, inschrijven verplicht

Deze lezing gaat online door.  Na je inschrijving ontvang je van ons een link naar de online lezing.


18+ (Ouders, opvoeders, leerkrachten, …)

I.s.m. opvoedingswinkel Hasselt en Huis van het Kind

Heb je gevonden wat je zocht?