Gemeente Gemeente Zonhoven

Warmste kerstbuurt van Zonhoven

Gepubliceerd op di 17 nov 2020
Een warme oproep aan alle Zonhovenaren: in deze moeilijke tijden roepen wij straten en buurten op om licht en warmte te brengen in het straatbeeld door kerstbomen, -lichtjes, -versiering te voorzien in je straat. Zo word jij misschien uitgeroepen tot ‘warmste kerstbuurt van Zonhoven’.

Sla met jouw buren de handen in elkaar, zorg voor een creatieve en originele versiering van je straat of buurt en ga resoluut voor de titel van ‘warmste kerstbuurt van Zonhoven’.

Alle Zonhovense straten of buurten kunnen deelnemen en via het bestaande subsidiereglement voor straat-, wijk- en buurtfeesten een subsidie krijgen. Voor deze 'kerstactie' wordt het beschikbare budget opgetrokken van € 250 naar max. 350 euro per aanvraag. Je kan dit bedrag gebruiken voor de aankoop van kerstbomen en andere kerstversiering.

Praktisch/tips

  • Doe je aanvraag vóór 1 december via het aanvraagformulier.
  • Er wordt een maximumbedrag voorzien van € 350 per aanvraag. 
  • De versiering moet ten laatste op 11 december klaar zijn. Daarna komt een jury langs om jouw versierde straat te beoordelen.
  • Tijdens de opbouw, inrichting en voorbereiding van de kerstbuurt dien je steeds de meest recente geldende coronaregels na te leven. Kerstbars zijn niet toegelaten.
  • Deel zo veel mogelijk foto’s via Facebook, Instagram of andere kanalen.
  • Inspiratie: gewoon ‘kerststraat’ of ‘kerstbuurt’ googelen. Voorbeelden zat! En ook in de stad Hasselt is dit al een jarenlange traditie.

We wensen alle deelnemers veel succes bij het creëren van een warme en gezellige kerstbuurt!