Gemeente Gemeente Zonhoven

De markt verhuist!

Gepubliceerd op wo 22 mrt 2023
In april gaan de voorbereidende werken voor de vergroening van het Dorpshart van start. Daarom krijgt de wekelijkse markt tijdelijk een nieuwe locatie. Je kan de vertrouwde marktkramen vanaf zondag 2 april in de Dorpsstraat en omgeving terugvinden. Er zijn ook vier extra fietsenstallingen voorzien.

Nieuwe locatie

Aangezien de wekelijkse zondagsmarkt in de werfzone zal liggen, bepaalden de marktcommissie en de gemeentelijke diensten een nieuwe plek in het centrum. We hielden hierbij rekening met de lokale handelaars en brachten de handelaarsverenigingen Unizo en Stralend Zonhoven op de hoogte. Binnenkort worden de stroomkasten op het kioskplein verwijderd en verhuist de markt.

Vanaf zondag 2 april 2023 vindt de markt plaats in de Dorpsstraat, de Grote Hemmenweg en een gedeelte van de N715 tot aan de ovonde. Na afloop van de werken keert de markt in een aangepaste opstelling terug naar haar vertrouwde stek.

Tijdelijk marktplan:


Gewijzigde verkeerssituatie

Opgelet: In bovenstaande straten is er op zondag tussen 5 en 15 uur geen doorgaand verkeer mogelijk en geldt er een parkeerverbod. Parkeren kan onder meer op de volgende plaatsen:

  • Dorpsplein - 72 plaatsen
  • De Zonnewijzer, Kleine Hemmenweg - 50 plaatsen
  • Sprinkwaterstraat - 25 plaatsen
  • Alvo supermarkt - 120 plaatsen (parking te bereiken via de Dorpsstraat --> Kerkplein)
  • Omgeving Kerkplein (beschikbaarheid afhankelijk van de werken)

De bushalte aan het kioskplein en Dorpsplein wordt tijdens de markt verplaatst naar een halte in de Van Paeschenstraat.

Neem de fiets

Tip: doe je kleine boodschappen met de fiets! Dat is dikwijls even handig en een stuk gezonder dan met de wagen. Tijdens de verplaatste zondagsmarkt zijn er vier extra fietsenstallingen
voorzien.

VERGROENING DORPSHART