Gemeente Gemeente Zonhoven

Cursussen najaar 2021

Haken

Wil je graag leren haken? In deze cursus leer je alle kneepjes van het vak. We starten met het lezen van haakpatronen. Hierna wordt alles mogelijk: knuffels, kleren, een bedsprei, … Iedereen is welkom, zowel beginners als gevorderden. We maken het alvast gezellig en haken in groep gedurende tien lessen.

Prijs? 50 euro

Datum? 10 lessen, van woensdag 6 oktober t/m woe 22 december, van 19 tot 21 uur

Locatie? GC Tentakel

Reserveer je plaats


Ukulele - deel 1

In deze basisreeks 'ukulele' leer je eerst de grondbeginselen (stemming, houding en akkoorden), om vervolgens meteen over te gaan tot echt musiceren. In de eerste les leer je al meteen vijf akkoorden! Spelenderwijs vergaar je inzichten in de slagjes ('strums'): ritmische variaties die kenmerkend zijn voor de ukulele. Daarnaast besteden we ook ruim aandacht aan het lezen en interpreteren van TABS - het befaamde tablatuurschrift - aan de hand van eenvoudige melodietjes en riffs. Kortom, deze cursus leidt je naar de geheime wereld van een wonderlijk instrument.

Prijs? 105 euro

Datum? 10 lessen, van donderdag 7 oktober t/m 16 december, van 18.30 tot 20 uur

Locatie? GC Tentakel

Reserveer je plaats


Stiltewandeling

Samen wandelen we door de natuur. Door al wandelend te verstillen en te mediteren leer je op een natuurlijke wijze te onthaasten. Een stiltewandeling is een fijne combinatie van natuurbeleving, op adem komen, stil staan en toch bewegen. Aan de hand van een aantal eenvoudige oefeningen kom je samen met de groep tot rust en verbondenheid. De wandeling is ongeveer 6,5 km lang. Je draagt best aangepaste kleding (regenjas en stevige schoenen).

Prijs? 11/3 euro (verhoogde tegemoetkoming)

Datum? Zaterdag 9 oktober, van 9.30 tot 12 uur

Start? Parking Heidestrand, Zwanenstraat 105, 3520 Zonhoven

i.s.m. Avansa Limburg vzw

Reserveer je plaats


Pizza maken - VOLZET

Gianmario verklapt je alle geheimen om heerlijke pizza's te maken. Je gaat zelf aan de slag met verse ingrediënten. Dat wordt smullen.

Prijs? 15 euro

Datum? Dinsdag 19 oktober, van 19 tot 22 uur

Locatie? GC Tentakel


Schilderen - Aquarel - VOLZET

Aquarel op jouw maat: beginner of je hebt al meer geschilderd. Je krijgt tips, uitleg en voorbeelden, kortom de ondersteuning die jij nodig hebt. Je kiest zelf je onderwerp. Aan de hand van een foto ga je aan het werk. Bij de uitvoering krijg je deskundige hulp van de lesgever. Centraal staat dat je je amuseert, plezier hebt en met een blij gemoed naar huis gaat.

Prijs? 120 euro

Datum? 7 lessen, van donderdag 28 oktober t/m 16 december, van 19 tot 21.30 uur

Locatie? GC Tentakel

Reserveer je plaats


Handletteren - VOLZET

Het is zo leuk om een zelfgemaakt kaartje cadeau te doen of je cadeautjes te pimpen met een label. Met onze cursus handletteren kan jij dat ook. Je krijgt de eerste les een basispakket waarmee je aan de slag kan. Je leert gedurende drie avonden heel wat tips en tricks en de derde les maken we kaartjes. Breng alvast een schriftje, een lat, een potlood en een gom mee.

Prijs? 60 euro

Datum? 3 lessen op woensdag 17, 24 november en 1 december, van 19 tot 22 uur

Locatie? GC Tentakel

Reserveer je plaats


Leer snel sauzen maken voor bij pasta - VOLZET

La Bella Italia, niet voor niets wereldberoemd om zijn uitmuntende keuken. Je leert enkele klassiekers maken uit de Italiaanse keuken. Er worden geheimen onthuld om lekkere sausen te maken voor bij pasta. Wie gaat hier niet van watertanden?

Prijs? 15 euro

Datum? Dinsdag 23 november, van 19 tot 22 uur

Locatie? GC Tentakel


Herstel je kleding zonder naaimachine

Een losse naad, een gaatje in je bloes, een scheur, een losse knoop, … Wil je dat zelf kunnen herstellen? Je oefent in deze workshop de verschillende basistechnieken van het naaien in. We doen dit zonder naaimachine. We bespreken ook welke materialen je nodig hebt om vlot te werken. Breng je kapotte kledingstukken zeker mee. Heb je niks dat stuk is, dan kan je oefenen op onze proeflapjes.

Prijs? 12/3 euro (verhoogde tegemoetkoming)

Datum? Dinsdag 30 november, van 19.30 tot 22 uur

Locatie? GC Tentakel

i.s.m. Avansa Limburg vzw

Reserveer je plaats


Feestelijke en gezonde hapjes

Je maakt kennis met enkele gezonde alternatieven voor een gezellige feesttafel. Naast de traditionele opties die we allemaal kennen kan het ook op een gezonde en lekkere manier. Ideaal voor een feestje of een gezellig etentje met vrienden of familie!

Prijs? 35 euro

Datum? Dinsdag 7 december, van 19.30 tot 22 uur

Locatie? GC Tentakel

Reserveer je plaats


Zelf een houten snijplank maken

Wil je eens een origineel geschenk geven tijdens de feestdagen? Dan is deze workshop een aanrader! 

Je gaat aan de slag met hout van hier in een professioneel atelier en je maakt je eigen snijplank. Je ontdekt met welke natuurlijke producten je de plank kan kleuren en hoe je ze onderhoudt. Je kan de plank graveren en ze zo personaliseren. We staan ook kort stil bij de herkomst en de eigenschappen van het hout.

Prijs?  23/9 euro (verhoogde tegemoetkoming) materiaal inbegrepen

Datum? Donderdag 9 december, van 19 tot 22 uur

Locatie? Atelier begeleider, Bronweg 66, Houthalen

i.s.m. Avansa Limburg vzw

Reserveer je plaats

Heb je gevonden wat je zocht?