Gemeente Gemeente Zonhoven

Cursussen voorjaar 2023

Intuïtief tekenen 

Geen onderwerp, geen thema. Jij mag werken rond datgene dat jij wil en waar jij behoefte aan hebt. Iedereen kan tekenen. Intuïtief tekenen betekent niet dat je iets moois moet maken. Armand geeft je er geen punten voor, je kan niets verkeerd doen. Jij drukt jezelf uit op jouw unieke manier in kleur en vorm en dat klopt altijd.

Prijs: € 130/26 materiaal inbegrepen

Datum: 5 lessen, op donderdag 12 januari t/m 9 februari 2023 van 19 tot 21.30 uur  

Locatie: GC Tentakel

RESERVEER JE PLAATS


Italiaanse desserts - VOLZET

Samen met Gianmario toeren we virtueel rond in Italië en leren we de geweldige dolci (zoetigheden) en desserts maken! Elke Italiaanse regio heeft verschillende zoete lekkernijen. Deze workshop is een Italiaanse hoogvlieger waarbij je alle gerechten die je maakt ook proeft. Wat nog niet is opgesnoept, neem je mee naar huis. 

Prijs: € 15/3 

Datum: dinsdag 24 januari 2023 van 19 tot 22 uur 

Locatie: GC Tentakel 


Handletteren 

Het is zo leuk om een zelfgemaakt kaartje cadeau te doen of je cadeautjes te pimpen met een label. In deze cursus handletteren leert Myriam je dat. Je krijgt de eerste les een basispakket waarmee je aan de slag kan. Je leert gedurende drie avonden heel wat tips en tricks en de derde les maken we kaartjes. Breng alvast een schriftje, een lat, een potlood en een gom mee. 

Prijs: € 60/12  

Datum: wijziging in datums naar 3 lessen op dinsdag 14, 21 en 28 maart 2023, van 19 tot 22 uur 

Locatie: GC Tentakel 

RESERVEER JE PLAATS

Keramiek voor beginners - VOLZET

Wil je graag met je handen aan het werk, tot rust komen en genieten van fijne momenten. Met deze workshop van vijf lessen kan het allemaal.

Wij beginnen met het maken van duimpotjes, dat zijn halve bollen. Die verwerken we tot iets moois, zoals schaapjes, vogels of paddenstoelen. Je werkjes worden ter plaatse gebakken. Iedereen gaat met een uniek werkstukje naar huis.

Aan te kopen bij de lesgeefster: klei, oxide en glazuur. Dit gaat voor ongeveer 10 euro zijn.

Prijs: € 50/10

Datum: 5 lessen van maandag 20 februari 2023 t/m 27 maart 2023, van 9 tot 12 uur

Locatie: GC Tentakel

Enkel telefonisch te reserveren: 011 81 05 50


Gezonde en duurzame voeding + kookworkshop 

Dat gezond eten belangrijk is, weten we allemaal. Maar hoe begin je eraan? In deze lezing geeft Christel tips die je vooral bewuster helpen omgaan met voeding. Het gaat niet over goed of slecht, maar over doordachte keuzes maken die bij jou passen. We combineren gezonde en duurzame voeding. Zo winnen zowel jij als het milieu. We koken samen lekker en gezond. I.s.m. met Avansa Limburg vzw. 

Prijs: € 29/5,80  

Datum: 2 lessen, dinsdag 28 februari 2023 van 19 uur tot 21.30 uur en 7 maart 2023 van 19 tot 22 uur 

Locatie: GC Tentakel 

RESERVEER JE PLAATS


Huidanalyse 

Samen op reis naar een stralende gezonde huid, een leven lang. Dat wil jij toch ook? Katleen neemt je graag mee op ontdekking in de diepere lagen van jouw huid. Met de hoogtechnologische huidscan gaan we jouw huidconditie in kaart brengen. 
 
Prijs: € 30/6 
Datum: woensdag 1 maart 2023 van 19 tot 22 uur 
Locatie: GC Tentakel 

RESERVEER JE PLAATS


Disco dansen beginners

Deze feestdans dans je als koppel op oude klassiekers tot de nieuwste hits uit de Ultratop. Als je tot vier kan tellen, kan je deze dans leren. Geert en Linda leren je de eenvoudige basispassen aan en voor je het weet swing je na vijf lessen over de dansvloer. Hoera! Gedaan met stilzitten op feestjes! 

Prijs: € 50/10 per koppel 
Datum: 5 lessen, van donderdag 2 maart t/m 30 maart 2023 van 20 tot 21 uur
Locatie: GC Tentakel 

RESERVEER JE PLAATS 


Disco dansen gevorderden

Heb je reeds enige ervaring met disco dansen of heb je de cursus beginners gevolgd, dan is deze reeks voor jou. Geert en Linda gaan met deze reeks een stapje verder dan de basispassen van het disco dansen.

Prijs: € 50/10 per koppel 
Datum: 5 lessen, van donderdag 2 maart t/m 30 maart 2023 van 21 tot 22 uur
Locatie: GC Tentakel 

RESERVEER JE PLAATS 


Een duurzame kleerkast 

Wil je zelf een duurzamere kleerkast, maar weet je niet waar te beginnen? En wat is dat eigenlijk precies, 'duurzame' kleding? In deze cursus helpt Christine je op weg. Je leert welke weg een kledingstuk aflegt voor het in de winkel terechtkomt. Hoe weet je of jouw favoriete merk goed scoort op vlak van duurzaamheid? En wat kan je zelf doen? Je krijgt tips en wisselt ervaringen en ideeën uit. I.s.m. met Avansa Limburg vzw. 

Prijs: € 11/2,20  

Datum: dinsdag 21 maart 2023 

Locatie: GC Tentakel 

RESERVEER JE PLAATS


Slim op sociale media 

Sociale media bieden heel veel mogelijkheden om op een vlotte, leuke manier te communiceren. Maar er is ook een negatieve kant. De voortdurende 'picture perfect' beeldenstroom, bitsige Facebook-discussies, fake news en oppervlakkige online contacten hebben een negatieve invloed op ons welbevinden. In deze workshop verken je de valkuilen van sociale media. Liesbeth geeft concrete tips om er op een gezonde en evenwichtige manier mee om te gaan. i.s.m. met Avansa Limburg vzw

Prijs: € 11/2,20  

Datum: maandag 27 maart 2023 

Locatie: GC Tentakel 

RESERVEER JE PLAATS

Heb je gevonden wat je zocht?