Gemeente Gemeente Zonhoven

Contactopsporing COVID-19

Gepubliceerd op do 30 jul 2020
De contactopsporing is sinds de laatste Nationale Veiligheidsraad versterkt in bepaalde specifieke situaties waarin het risico op een epidemie groter is omdat individuen 'actief aanwezig' zijn. Op deze plaatsen worden contactgegevens opgevraagd, zoals reeds het geval is in de horecasector.

Contactopsporing bij activiteiten en huwelijksvieringen 

Voortaan is het bij gemeenschappelijke sportlessen verplicht om de gegevens van de deelnemers voor elke activiteit bij te houden in het kader van contactopsporing. Het gemeentebestuur roept echter elke vereniging, die vaste activiteiten inricht, op om dit formulier te gebruiken. Zo kunnen bij vermoedens van corona snel alle leden of aanwezigen geïnformeerd worden. Ook wanneer je de komende weken een huwelijksviering gepland hebt, is het nuttig om de gegevens van de aanwezigheden tijdens jouw plechtigheid bij te houden.  

Contactopsporing in je sociale bubbel

Tot slot raden wij al onze inwoners aan om de gegevens van de 5 vaste personen (kinderen onder 12 jaar niet inbegrepen) van jouw gezin zijn 'sociale bubbel' bij te houden. Zo kunnen deze gegevens snel bezorgd worden aan de bevoegde instanties. Jullie kunnen hiervoor het formulier gebruiken dat het gemeentebestuur ter beschikking stelt.

Registratieplicht 

De nationale registratieplicht is van toepassing op:

  • wellnesscentra 
  • gemeenschappelijke sportlessen
  • zwembaden 
  • casino’s en speelautomatenhallen
  • feest- en receptiezalen

MEER INFO