Gemeente Gemeente Zonhoven

Nood aan tips rond energiezuinig wonen? Schrijf je vóór 31 december in voor onze campagne

Gepubliceerd op ma 21 aug 2023
De regels rond de energiezuinigheid van een woning veranderen geregeld en worden strenger. Wie wil starten met een verbouwing, weet misschien niet altijd waar te beginnen. De campagne ‘Zonhoven isoleert, doe jij mee?’ biedt daar een antwoord op.

'Zonhoven Isoleert! Doe jij mee?' is één van de lokale klimaatprojecten van de gemeente. Bewoners of eigenaars die woningen in Zonhoven isoleren, krijgen ondersteuning van de gemeente. Daarnaast loopt er een gratis begeleidingstraject waarbij de gemeente je wil ontzorgen van begin tot einde.

Gratis voor huurder en eigenaar

Binnenkort loopt de campagne af, maar wie zich inschrijft vóór 31 december, kan nog genieten van dit gratis begeleidingstraject. Je kan je zowel als eigenaar of als huurder aanmelden. Je bepaalt zelf hoe lang je het traject volgt. Na elke stap kan je kiezen om de begeleiding stop te zetten.

Begin jij binnenkort met verbouwen en wil je nog beroep doen op de gratis begeleiding? Dan kan je voor meer informatie en inschrijven terecht op de onderstaande pagina. Hulp nodig bij je inschrijving? Bel naar 011 81 04 11.

CAMPAGNE 'ZONHOVEN ISOLEERT'

Sinds 2019 ondersteunt de gemeente Zonhoven haar inwoners bij de renovatie van hun woning met de campagne ‘Zonhoven isoleert, doe jij mee?’. Ongeveer 480 huishouden hebben sindsdien een expert op bezoek gehad. Voor velen was het eerste advies voldoende om verder aan de slag te gaan. Andere deelnemers hebben bijkomende begeleiding gekregen.

We konden dit doen dankzij de steun van de Vlaamse overheid. Op 31 december 2023 loopt de campagne jammer genoeg ten einde. Begin jij binnenkort met verbouwen en wil je nog beroep doen op de gratis begeleiding? Schrijf je dan in vóór 31 december 2023.

Je bepaalt zelf hoe lang je het traject volgt. Na elke stap kan je kiezen om de begeleiding stop te zetten. Hulp nodig bij je inschrijving? Bel naar 011 81 04 11.

Heb je interesse om deel te nemen? Dan kan je vóór 31 december 2023 op onderstaande pagina terecht voor meer informatie en inschrijven.

Je kan je zowel als eigenaar of als huurder aanmelden. Dit doe je door het formulier in te vullen op het digitaal loket van onze website via www.zonhoven.be/zonhoven-isoleert.

Je bepaalt zelf hoe lang je het traject volgt. Na elke stap kan je kiezen om de begeleiding stop te zetten. Een expert begeleidt je bij de volgende stappen tijdens je verbouwing:

  • - Een huisbezoek met rondgang in de woning. Na dit huisbezoek krijg je een rapport waarin de mogelijke maatregelen staan met concrete uitleg voor jouw situatie;
  • - Begeleiding met de offerteaanvraag en beoordeling ervan. Jij neemt de uiteindelijke beslissing over de aannemer die de werken zal uitvoeren;
  • - Opvolging van de werken die uitgevoerd moeten worden;
  • - Controle van de factuur na de werken;
  • - Aanvraag van eventuele subsidies.

Beslis nog snel

Schrijf je in vóór 31 december 2023 om nog deel te nemen aan een begeleidingstraject. Inschrijven kan op www.zonhoven.be/zonhoven-isoleert. Hulp nodig bij je inschrijving? Bel naar 011 81 04 11.