Gemeente Gemeente Zonhoven

Campagne Politie LRH: Trek jij de lijn?

Gepubliceerd op wo 14 aug 2019
De politie Limburg Regio Hoofdstad en Hogeschool PXL lanceerden onlangs de campagne ‘Trek jij de lijn? Drugs in de wagen is om problemen vragen’. De campagne moet jongeren bewust maken van de gevaren van rijden onder invloed van drugs.

De naam van de campagne verwijst enerzijds naar het feit dat je met rijden onder invloed van drugs een grens overschrijdt, en anderzijds is het een kwinkslag naar een lijntje cocaïne.

De campagne wordt gevoerd via affiches, bierviltjes, banners op de politiecombi’s en berichten op sociale media. Op www.trekdelijn.be vind je enorm veel informatie over rijden onder invloed van drugs.

Drugs verminderen de rijvaardigheid waardoor de kans op een ongeval toeneemt. Voor drugs in het verkeer geldt nultolerantie: wie stuurt met drugs in het bloed wordt uit het verkeer gehaald en gedagvaard voor de politierechtbank.

Tijdens de controles stelt de politie vast dat veel bestuurders niet beseffen dat drugs voor een langere tijd in hun lichaam aanwezig blijven en dat ze zich ook niet bewust zijn van het effect van drugs op hun rijgedrag.

Cijfers in Zonhoven

In 2018 werden in Zonhoven 83 pv’s opgesteld rond drugs in het verkeer. In de eerste helft van 2019 waren dat er al 51.