Gemeente Gemeente Zonhoven

Verkeerscampagne 'Als je te snel rijdt, zie je minder'

Gepubliceerd op wo 06 okt 2021
Meer dan acht op tien Vlaamse automobilisten vinden snelheidslimieten nuttig. Toch blijkt gemiddeld één op drie het moeilijk te vinden om zich aan de toegelaten snelheid te houden. Deze nieuwe campagne benadrukt waarom snelheidsregels zo belangrijk zijn. Beloof jij ook om ze te respecteren?

Als je te snel rijdt, zie je minder

In het verkeer kom je ogen te kort: onvoorziene wegenwerken, een koerier die plots stopt in het midden van de straat, een put in de weg, een uitwijkende vuilniswagen of een bal waar zeker en vast nog een kind achterna holt ...

Maar als je je aan de snelheidslimiet houdt, kan je alles op tijd zien en heb je nog genoeg tijd om veilig te reageren, ook in onverwachte situaties.

De snelheidslimiet is de veiligheidslimiet, ook in onze gemeente. Daarom legt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) met een nieuwe 'Beloofd'-snelheidscampagne de nadruk op het 'waarom' van de snelheidslimieten.

MEER INFO

Een belofte kan levens redden

Al meer dan 52.000 Vlamingen hebben beloofd om zich aan de snelheidslimieten te houden. Doe ook mee en deel je engagement op sociale media! 

BELOOFD