Gemeente Gemeente Zonhoven

Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor

Gepubliceerd op vr 17 mrt 2023
Waaraan hecht jij belang in jouw gemeente? Ben je tevreden over de voorzieningen? Kan je er veilig fietsen? Zijn er genoeg activiteiten? … Het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) van de Vlaamse overheid organiseert dit voorjaar opnieuw een grootschalige bevraging bij alle steden en gemeenten.

Grootschalige bevraging

De burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor is een unieke burgerbevraging die in elke Vlaamse gemeente en stad op wetenschappelijke wijze georganiseerd wordt. Ze peilt naar de tevredenheid, de participatie en het gedrag van burgers over heel uiteenlopende thema’s. Denk aan onderwijs, mobiliteit, zorg of vrijetijd. De resultaten van deze bevraging zullen in januari 2024 bekend zijn. ABB wil op deze manier elk lokaal bestuur in Vlaanderen ondersteunen om betere beleidsbeslissingen te nemen. 

Brief in de bus

In totaal worden bijna 400.000 burgers in Vlaanderen uitgenodigd. In elke gemeente ontvangt een groep representatieve inwoners tussen 17 en 85 jaar vanaf 22 maart een uitnodiging per post.

Ontvang jij een brief in de brievenbus? Je medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. De waarde van de resultaten hangt immers af van het aantal personen die de vragenlijst invullen. Bovendien krijg je de kans om je mening te geven over de thema’s die in Zonhoven belangrijk zijn. Om je te bedanken, maak je kans op een geschenkbon van € 12 als je de vragenlijst volledig invult.

Vragen? Neem contact op via het gratis nummer 1700 van de Vlaamse Infolijn of via mail: gemeente-stadsmonitor@vlaanderen.be.

De analyses gebeuren uiteraard met respect voor de privacy en volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

RESULTATEN VORIGE BEVRAGING