Gemeente Gemeente Zonhoven

Buren hebben meer ogen dan de politie

Gepubliceerd op vr 24 jun 2022
Trek je er binnenkort op uit voor een deugddoende vakantie? Inbrekers niet! Ze profiteren maar al te graag van jouw afwezigheid om rustig hun slag te slaan. Daarom is het belangrijk dat je jouw woning veilig achterlaat wanneer je een tijdje weg bent.

Je weet intussen al wel dat je zorgvuldig alle ramen en deuren moet afsluiten en je de sleutel van de woning beter niet onder de mat of achter de bloempot legt. Maar het is zeker zo belangrijk dat je ervoor zorgt dat inbrekers van op straat niet kunnen zien dat je niet thuis bent. Zorg er dus voor dat je tuin onderhouden wordt, je brievenbus niet uitpuilt en je vuilnis regelmatig buiten staat. En wie kan dit nu beter doen dan je buur?

Een goede buur die tijdens je afwezigheid een oogje in het zeil houdt, is goud waard! Je buur merkt verdachte personen of voertuigen in de buurt van je woning immers snel op en kan indien nodig de hulpdiensten verwittigen. Op die manier kan je een onaangename thuiskomst vermijden.

Tips

  • Bezorg je huissleutel aan een buur die je vertrouwt. Nuttig in noodgevallen!
  • Je vakantiefoto's post je best pas op sociale media wanneer je terug thuis bent. Zorg ervoor dat je privacy-instellingen zo ingesteld staan dat jij zelf bepaalt wie jou volgt en wie jouw foto's en video's kan zien.
  • Iets verdachts gezien bij de woning van je buren? Bel het noodnummer 101.