Gemeente Gemeente Zonhoven

Bordeaux huisvuilzakken geldig tot eind 2021

Gepubliceerd op vr 20 aug 2021
De bordeaux huisvuilzak is geldig tot en met 31 december 2021. Gebruik dit jaar dus eerst al je bordeaux zakken op voor je aan de grijze begint. Eén grote of twee kleine bordeaux rollen op overschot? Je kan ze enkel dit jaar nog inruilen voor LimbU punten.

 

Grijze afvalzakken voor nieuwe ophaling

Vorig jaar werd beslist dat de afvalophaling in heel wat Limburgse gemeenten er vanaf 2022 anders zal uitzien. Dankzij het nieuwe Optimo-systeem kunnen vanaf volgend jaar alle afvalzakken in 1 vrachtwagen aan huis worden opgehaald.
 
De oude bordeaux huisvuilzak was niet geschikt voor deze manier van ophaling. Daarom werd bij de invoering van de nieuwe grijze zak al meteen gekozen voor een sluitingssysteem dat wel geschikt is.
 
Ook de andere soorten afvalzakken voor tuinafval en pmd worden aangepast aan deze nieuwe ophaling.

Uitdoofscenario voor de bordeaux huisvuilzak

De oude bordeaux huisvuilzak is niet meer te koop in de winkel. Heel wat mensen hebben echter nog een voorraad bordeaux zakken dankzij hun goede sorteergedrag. De geldigheid van de bordeaux huisvuilzakken is vastgelegd op 31 december 2021.
 
Op dat moment is niet alleen de definitieve omschakeling naar de grijze huisvuilzak maar ook naar de nieuwe pmd- en tuinafvalzakken voorzien.

Inruilen tegen LimbU punten