Gemeente Gemeente Zonhoven

BOA-decreet: enquête kinderopvang en vrije tijd

Gepubliceerd op ma 04 sep 2023
Dankzij het BOA-decreet, een initiatief van de Vlaamse overheid, zal de gemeente samen met lokale partners werken aan kwalitatieve kinderopvang en vrijetijdsactiviteiten. We horen graag van ouders en organisaties wat de noden zijn. Zo geef jij het BOA-decreet mee vorm.

Voetbaltraining, muziekschool, danskamp, opvang … Elke (groot)ouder kent ongetwijfeld het gepuzzel om die woensdagnamiddagen vlot te laten verlopen. Het aanbod voor jonge kinderen is groot, en dat brengt heel wat uitdagingen met zich mee.

Doe mee met de enquêtes

Enquête voor ouders

We vinden het belangrijk om zicht te krijgen op de manier waarop ouders hun gezinsleven combineren met school, opvang, vrijetijdsactiviteiten en hun werk of opleiding, zowel doorheen het schooljaar als tijdens de schoolvakanties. Zin om mee te doen? Vul hier de enquête voor ouders in (klik hier).

Enquête voor partnerorganisaties

Ook partners kunnen hun aanbod en noden met ons delen via een korte enquête. Ben jij actief in de kinderopvang of voorzie je vrijetijdsactiviteiten voor kinderen? Vul hier de enquête voor organisaties in (klik hier).

Inspiratiemoment voor organisaties

Op korte termijn willen we alle mogelijke partners informeren. We willen hen graag de mogelijkheid geven om meer in detail te komen luisteren en elkaar te leren kennen. We organiseren een inspiratiemoment op maandag 25 september om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

SCHRIJF JE IN

Verandert er nu iets voor ouders?

Momenteel verandert er niets voor ouders. Dit is de lancering van de samenwerking, die op 1 januari 2026 zal ingaan. Uiteraard zullen we in tussentijd geregeld communiceren. Alle info vind je op deze algemene pagina (klik hier).